29/3/1013

29 March 2013

Assalamualaikum and hello pretty ladies! Bersawang lagi blog ini, bukan sebab tiada benda interesting yang happen in my life tapi sebab terlalu busy and banyak benda jadi smpai taktau nak start dr mana(alasan :p)

26th april ni ade 2 submission besar, which is less than a month, harap semua berjalan dengan lancar, walaupun sekarang tak berapa nak lancar lagi. But, after that FREE! Kena plan nak berjalan sana sini situ, walaupun da setahun lebih dekat Europe tapi tak pernah lagi menjejakkan kaki ke tempat lain selain UK.

What interesting events happen in my life lately? Obviously MY BIRTHDAY. I really have a blast this year,Alhamdulillah. really do. :') Many surprises and gifts,even from Malaysia,khas dari family. Thanks to semua yang collaborate sama ada dari Malaysia mahupun UK. I really do appreciate it.

What is not-so-interesting things happen  recently? Hmm, 'not obviously' work projects. As I said before, for this second sem in fourth year, we are obligated to do design project's'. Dua project simultaneously,but as my lecturer said 'biasalah tu engineer tak semestinya satu project je dalam satu masa'. This give me a really deep thought about my future, If I can handle it or not. But still, future is vague. Oh ya, my projects are related to Metal Organic Framework and Biodiesel. However, I find it very interesting a long the way, how a reactor works? Mixers, to size and all kinds of other things. Now, I think chemical engineering is quite suitable and interesting for me. (Rasanyalah,hihi) Tapi stress and tension tu ade jugaklah.

But the same things happen again and again, which is, its hard for me to communicate. I dont know why. no.. I know why. Nervous, not confidence,lack of vocab and grammar knowledge and not enough skills to communicate fluently. Da lupe da sume grammar belajar dr kecik sampai besar. Tahu, solution dia is, you just need to revise and exercise but well, ntah bile nak ada sifat cani dilah oiii.

tapi, bila kite get involve dengan orang sini, actually banyak benda yang kite boleh belajar dari dieorg. Kalau dulu, byk ambik negative point rather than positive.We should do the reverse. Apa orang kata, 'Ambil yang jernih, Buang yang keruh'. Yes, we should do that. As a conclusion, dieorang ni ada high critical thinking, sepertimana yang kite selalu dengar yang dieorg ni suka mempersoalkan dan memahami (benda yang dieorang nak faham). Contohnya...hihi kalau org tny je kite jawab.Cite kat sini panjang la pulak. Ok next topic.

No there is no next topic, sebab rasa da terlalu panjang. Ma' assalamah!  Btw, kalau ade grammar mistakes maafkan saya, saya orang kurang pengetahuan, and kalau yang tak suke bm and bi bercampur maafkan saya, saya orang yang nak praktis sedikit demi sedikit.

ada seorang sahabat, ibu dia baru meninggal, mari kite sedekahkan Al-fatihah untuk orang-orang yang sudah pergi, semoga mereka berada di 'siratul mustaqim' (Jalan yang lurus). Kite tau, berat mata memandang lagi berat bahu memikul, and kite tak boleh imagine diri kite sendiri. Cuma, berharap dia kuat melepasi ujian ni.Ameen.

And when Im stray, please tell me friends. All I need is Allah's guide and your words of advice.


Share This Post

0 comments: