Final Year

24 September 2013

Assalamualaikum

First post after arriving Glasgow, Oh actually first post after a long time. : )
Semoga hati kita sentiasa bertaut di dalam tautan-Nya.

Alhamdulillah, first class with Dr. Shilton, Membrane Technology dah settled and it's been so confusing. Starting my journey as a final year student in chemical engineering at the University of Strathclyde. Hope it all went well. Pray for me, Insha Allah, biizinillah.



Ramadhan Kareem 1434H!

15 July 2013

Assalamualaikum w.b.t, still not too late to wish Ramadhan right? Ramadhan Kareem to all!

Now is summer holiday and it has been 81 days since I submitted my design projects. And Alhamdulillah, I got my results. My prayer has been answered. I can stay there to complete my Meng degree for this coming September. Alhamdulillah,praise to Allah.

Stress, menangis, penat, tidur tak cukup, mata lebam, tak mandi, tak balik rumah pg buat keje dkt livingstone tower, makan tak tentu. Itulah hidup kite sebagai fourth year second sem in Uni Strathclyde. Tp Alhamdulillah, all tears worth a thousand of happiness. Kejayaan takkan datang tanpa usaha. But most important is, kejayaan takkan datang tanpa rahmat Allah and doa dr kamu semua,mak abah.



Two design projects worth 60 credits, continuous manufacture of metal organic framework materials and biodiesel production. I enjoyed the biodiesel production more! Satu lagi tu lebih pada new technology so kene research and baca banyak.


Muke selebet + tak mandi + x balik rumah + tido kat livingstone + mata sepet + sepet lagi sebab tak cukup tidur = muka happy and puas hati pegang report 300+ pages.


My lovely biodiesel groupmates! Excited faces. Lagi rapat dgn biodiesel pny groupmate compared to MOF, sbb MOF lebih kepada individual research and biodiesel need teamwork.So selalu sgt meeting,weekend pun meeting. Susah sama bersama, gaduh and conflict dalaman pun ada, stress sama-sama, tp Alhamdulillah we can overcome it as a team.



Walaupun at first agak reluctant nk study dkt Strahclyde sbb tak ramai Malaysia kat sana, satu kelas chemical engineering ade tiga orang je Malaysia.No, actually, walaupun at first tak sangka pun nak amik engineering. But,Allah knows and He show you the path. Now, I really enjoy chemical engineering and my stayed there.

(Al-baqarah :216)
"....Tetapi boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu, padahal itu baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu,padahal itu tidak baik bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."






29/3/1013

29 March 2013

Assalamualaikum and hello pretty ladies! Bersawang lagi blog ini, bukan sebab tiada benda interesting yang happen in my life tapi sebab terlalu busy and banyak benda jadi smpai taktau nak start dr mana(alasan :p)

26th april ni ade 2 submission besar, which is less than a month, harap semua berjalan dengan lancar, walaupun sekarang tak berapa nak lancar lagi. But, after that FREE! Kena plan nak berjalan sana sini situ, walaupun da setahun lebih dekat Europe tapi tak pernah lagi menjejakkan kaki ke tempat lain selain UK.

What interesting events happen in my life lately? Obviously MY BIRTHDAY. I really have a blast this year,Alhamdulillah. really do. :') Many surprises and gifts,even from Malaysia,khas dari family. Thanks to semua yang collaborate sama ada dari Malaysia mahupun UK. I really do appreciate it.

What is not-so-interesting things happen  recently? Hmm, 'not obviously' work projects. As I said before, for this second sem in fourth year, we are obligated to do design project's'. Dua project simultaneously,but as my lecturer said 'biasalah tu engineer tak semestinya satu project je dalam satu masa'. This give me a really deep thought about my future, If I can handle it or not. But still, future is vague. Oh ya, my projects are related to Metal Organic Framework and Biodiesel. However, I find it very interesting a long the way, how a reactor works? Mixers, to size and all kinds of other things. Now, I think chemical engineering is quite suitable and interesting for me. (Rasanyalah,hihi) Tapi stress and tension tu ade jugaklah.

But the same things happen again and again, which is, its hard for me to communicate. I dont know why. no.. I know why. Nervous, not confidence,lack of vocab and grammar knowledge and not enough skills to communicate fluently. Da lupe da sume grammar belajar dr kecik sampai besar. Tahu, solution dia is, you just need to revise and exercise but well, ntah bile nak ada sifat cani dilah oiii.

tapi, bila kite get involve dengan orang sini, actually banyak benda yang kite boleh belajar dari dieorg. Kalau dulu, byk ambik negative point rather than positive.We should do the reverse. Apa orang kata, 'Ambil yang jernih, Buang yang keruh'. Yes, we should do that. As a conclusion, dieorang ni ada high critical thinking, sepertimana yang kite selalu dengar yang dieorg ni suka mempersoalkan dan memahami (benda yang dieorang nak faham). Contohnya...hihi kalau org tny je kite jawab.Cite kat sini panjang la pulak. Ok next topic.

No there is no next topic, sebab rasa da terlalu panjang. Ma' assalamah!  Btw, kalau ade grammar mistakes maafkan saya, saya orang kurang pengetahuan, and kalau yang tak suke bm and bi bercampur maafkan saya, saya orang yang nak praktis sedikit demi sedikit.

ada seorang sahabat, ibu dia baru meninggal, mari kite sedekahkan Al-fatihah untuk orang-orang yang sudah pergi, semoga mereka berada di 'siratul mustaqim' (Jalan yang lurus). Kite tau, berat mata memandang lagi berat bahu memikul, and kite tak boleh imagine diri kite sendiri. Cuma, berharap dia kuat melepasi ujian ni.Ameen.

And when Im stray, please tell me friends. All I need is Allah's guide and your words of advice.


May Allah bless you!

04 March 2013

Alright, every year  perkara wajib yg mesti post is birthday.Less than 10 minutes left, happy birthday Adilah, May Allah bless you, membesar jadi hamba anak and isteri yang solehah. Lengkapkan diri anda, be prepared. And semoga tabah and kuat semangat. Be yourself, and smile always. Will update this later. I just want the date left here.
When you are with someone yang hebat, rasa diri sangat jauh berbanding mereka. rasa sangat ketinggalan.But sometimes, that feeling will not come around easily. You have to look, listen and think.Jauhnya aku.

Oh, exam in two days time. Pray for my success, InsyaAllah ade rezeki, boleh stay sini until 2014. Ameen.