University of Glasgow

08 February 2012


Assalamualaikum,

Hello! Labas! Ciao! Ni hao! (basic language yg belajar dr flatmates)

Kalau org tanya study kat mana, and bila jawab Glasgow mesti dorang kata "Ohh dari University of Glasgow ehh?" and ill simply answer, "No no. University of Strathclyde." Cannot blame them for not knowing wujudnya University of Strathclyde in the middle of city centre, sebab apabila sshnya nama disebut,maka ssh la kita nak mengingatnya. macam lah word2 in biology books yg bila disebut terbelit lidah, nervosanervosastaiosa. Oh dekat sini org panggil University of Glasgow, GU je. sng nak sebut. Strathclyde sebut penuh, sbb taktau nak ringkaskan jd ape. US maybe?hihi >.<~

Last week, my friend from Sheffield, Mira, came visiting Glasgow. and siapa datang Glasgow ni, WAJIB pergi GU and supposedly Edinburgh which is only an hour from Glasgow. Tapi disebabkan ade class, tak boleh la bawak dia.

Percayalah, walaupun dah hampir 4 bulan ddk kat Glasgow ni, that was the first time I went to GU. and never have a chance yet to go to Edin. InsyaAllah bila tiba masanya, bertapaklah kaki saya di Edin which is the capital city of Scotland.

and GU is so so so cantik! compared to Strathclyde, GU ni nampak lebih,hmm macam mana nak kata, old? Bukan lah tua dari segi buruk, tapi unik dan cantik. Macam nilah, bagi siapa nak belajar kat oversea tu kadang-kadang ada 'image' yang dieorg bygkan mcm bangunan dalam Harry Potter tu. Cantik kan, haa.. Inilah apa yg anda akan rasa kalau melawat GU.

OK mari kite mencuci mata melihat bangunan-bangunan di Glasgow Uni, Let the tour begins!

Welcome to the University of Glasgow

the main gate of University of Glasgow,Mira and Michelle =D

In the museum of University of Glasgow, jangan main2 dalam U pun ade museum tau!

Taktau building apa ni, tapi cantik ala2 harry potter gitu. wahahaaha!

Akan tetapi, disbbkan lupa nak charge bateri kamera, maka kongla bateri tanpa mengambil banyak lagi tempat2 yang cantik nian indah. Kata apa adilah? Subhanallah,ciptaan Allah!

Oh ya, bagi siapa yg google words "nervosanervosastaiosa" tu kite nak guling2 gelak2 sampai perut pecah dlu. sbb words tu hanyalah rekaan semata-mata. tapi kalau takde sapa google, abaikan. =.="

Ok then, thanks for reading my boring blog dear family and friends.

Ma' assalamah! Bye! Ate! Arrivederci! bai bai!

Share This Post

0 comments: