a simple word 'nevermind'

29 November 2011

you know what, when im nervous i cannot speak properly. fr example,

you just want to ask a simple question, esok cuti ke?
budak sekolah pun tahu mcm mne nak ckp mende ni in english,

but, im kinda nervous when im talking in english, usually with the person that im not close to but we regularly meet.
so then, the question running in my head (dalam bm).

'macam mana nak translate cuti, macam mana nak translate cuti niii??'

kalaulah die paham bm je, nak je ckp..esok cuti kerr????!?

in the end, tak igt jugak.
i just asked her, "is it tomorrow, we doesnt have class??"

boleh la tu. sampai dlm bilik baru terigt, cuti is holiday. oh yeah great, baru kau nak igtla.

kadang2 rasa sampai malas gile, sbb tak igt words tu dalam english. ill just say it in Malay.
orang yang tak belajar bahasa melayu mestilah tak paham,haha and ill just say


........nevermind......... =.="

so conclusion is, dlu belajar Bahasa Inggeris sebab ada dalam syllabus sekolah. UPSR, PMR, SPM. study sebab nak excel exam, then masuk KMKN and MICET, belajar English in order to meet MARA requirement for IELTS.

but now, i need to learn it so i can communicate normally with others.

semoga lama-lama, nervous akan berkurangan and saya akan fasih bercakap dalam bahasa Inggeris. Ameen !


Share This Post

0 comments: