awal november.

02 November 2011

Assalamualaikum, rasanya.. makin lama makin mls update blog.maybe sbb takde aktviti so nothing to talk about. lalala~ sebulan sekali je post, k November.. bring it on!

di Glasgow makin lama makin sejuk, tp nak banding dlu.. dlu hujan lebih byk. dan sekarang,
sudah masuk masa siang pendek and masa mlm semakin panjang. org len tak berapa suka, but..
me likey! first time experience this thing, so agak batak la.. rasa masa utk study mlm lebih lama? haha ! yo o o jer. :P

I dont know when actually the winter is coming here in Glasgow, but ppl said its usually in hujung2 oktober or early november, haha. Tak beli lagi winter jacket, and my senior said winter jacket yg kite ade sekrg ni tak sesuai tuk winter. (that was my father's winter jacket when he studied here)

So month of November..its shopping time!

dan jangan lupa, sekrang sudah masuk awal bulan dzulhijjah. bg siapa yg boleh berpuasa, amatlah digalakkan na. terutama pada hari Arafah,which is on 9 zulhijjah this saturday,InsyaALLAH.

Dan Rasulullah SAW ditanya tentang berpuasa di hari ‘Arafah. Maka Baginda bersabda: “Ia menebus dosa setahun yang telah lalu dan setahun yang akan datang.” (Hadith Riwayat Imam Muslim)

grab it while u can guys!


Share This Post

2 comments:

xpikirlagi Says:

4 season.how was that?mesti kooll!!jeles disini :(

Adell Says:

tak rasa lagi fqah, snow tak trun lg. hihi =)