sebab kenapa tak delete blog

09 July 2011

Assalamualaikum pembuka bicara.

blog makin lama makin dibiarkan, kenapa dan mengapa? jawapan basic, i dont know. kadang-kadang, apa sebabnya kita berblogging ni? kenapa? beza orang beza pendapat dan sebab. apa sebab saya berblogging? kalau dlu, adalah dreaming want to be an islamic blogger. and id tried. but its hard, saya tidak berbakat. ada org sebab mereka menjadi ahli blogger adalah untuk membuat keuntungan, dan itu pun benda yang bagus. tapi diri sendiri pun tidak berbakat utk mencari keuntungan dr blog. jadi kenapa dan mengapa nak teruskan blog ni walaupun tidak ada sebab utk teruskan? sayang, itu dia jawapannya kerana sayang. hihihi.

Sayang? sayang apa? sayang nama dia, takut orang lain curik bila nak buat balik nnt. 'madamadadame' yang diambil dari bahasa jepun tapi salah,haha. sepatutnya, 'madamadadane' yang bermaksud lebih kurang cmni you still have a long way to go. pepatah ini amat terkenal bagi peminat anime jepun Prince of Tennis, word from Ryoma Echizen bila die dapat kalahkan pihak lawan dia dalam tennis. kenapalah pilih nama ni? sebab masa kecik2, minat sgt anime and Ryoma tu nampak cool bila sebut tu,walaupun angkuh. ahha, saya suka orang cool sbb saya pun cool. hikhikhik >.<~

sebab kedua? kadang-kadang rasa nak luahkan perasaan ker, expresskan diri ker. kalau dekat facebook terlalu open, blog ni private sikit walaupun tak diprivatekan. facebook is open but blog saya tidak hebahkan. mana lah tahu, something tu nak sgt cerita tapi taknak cerita kat facebook nnti semua org tahu, jadi cerita je kat dalam blog.kan kan kan?

sebab ketiga? tempat menghilangkan kebosanan or tempat utk lepak kalau deactivate facebook.
kalau deactivate facebook, mesti ramai yang mencari kan? ceh poyo jek. hahaha, jadi bagi kawan
yang nak tahu cerita terbaru, silalah baca blog saya. taknak baca pun takpe. peace!

jadi apa yang saya nak kongsi hari ni, orang rabun jauh tak nampak orang dr jauh.

seriously, kadang2 tak nampak jadi janganlah anggap sombong atau kera sumbang, sedih tau. bila da dtg dekat pun kadang2 tak perasan,sbb kadang2 jalan mata tak melilau, tak tgk org,tgh tunduk ke.. jadi tak perasan.pernah sekali, igtkan orang tu dikenali lambai macam giler, then salah org. malu jer. percayalah, kalau anda yg dikenali tegur saya sudah tentu saya menegur balik positively, melainkan kalau cara org tu tegur main2,ngada2. jadi conclusionnya, saya just nak cakap saya tak sombong. hehe,tu je nak ckp.the end. :)



Share This Post

5 comments:

lutfi >. Says:

gedik cam dak kcik!! x mecet ah akk!! >.<

Adell Says:

tgk, ini lah salah seorg yg baca blog utk tahu cerita terbaru. kankankan? hahaha

Anonymous Says:

abestu akk x slalu on, sini ah nk dgr cter akk, ye ah org da bz nk gi strathclyde glasgow kaaaaaaaan

Anonymous Says:

akk, cantik template baru, tmbh shoutbox kak, sng sket kte nk tggl msg.. kalau nk kte tlg watkan pape pn bole :D

Adell Says:

shoutbox nnt ade org gile [spam] haha. btw, kite pun nak letak livefeed tu. nnt kene betol2kan sikit gak mnde ni.