Athiyatul Shakirah bt Abd Ghani

24 February 2011

just a few minutes more, the time will pass. for the last minute, i just want to wish "HAPPY 20TH BIRTHDAY" to my bestfriend. we have been friends since standard 4. and now she's in her twenties. May ALLAH bless u, and u will remain who u are no matter how hard the life will be,

to Athiyatul Shakirah bt Abd Ghani
thank u for being my friend, even now we're going different path but u are still here with, stay by my side. when i feel lonely and down, u always been there for me. thank u because still contacting me and treat me like im ur bestfriend.

to my bestfriend,
when u feeling down, please know that i'll always been there for u. i have always be grateful by having u as my friend. ALLAH give me treasure which i supposed to appreciate till the end of my life who is u. i hope u always feel happy wherever and whenever.

lastly, happy birthday my friend and thank U ALLAH because let her born in this world. :D


happy birthday atul~^^

when we felt distant, we just need to be closer

study.

18 February 2011

tgk, inilah muka org happy study, haha, itu buku fluid mechanics! tp belum start bljr g,
dilah boleh! dilah, focus! study,study,study! rajin rajin rajin!

btw, tomorrow i will play netball. its a league.therefore pray of our success tomorrow! tiap2 ari trun training, kalo tak hilang a few kgs mmg la! hahaha :P stress saya.

puteriku sayang

Lembut mu tak bererti kau mudah dijual beli

Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti

Lembut bukan hiasan bukan jua kebanggaan

Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati

Disebalik bersih wajah mu disebalik tabir diri mu

Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri

Itulah sekeping hati yang takut pada ilahi

Berpegang pada janji mengabdikan diri

Malu mu mahkota yang tidak perlukan singgahsana

Tapi ia berkuasa menjaga diri dan nama

Tiada siapa yang akan boleh merampasnya

Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

Ketegasan mu umpama benteng negara dan agama

Dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya

Wahai puteriku sayang kau bunga terpelihara

Mahligai syurga itulah tempatnya


right now, i love this songs. even ni nasyid lame, but i like~ hijjaz- puteriku sayang~^^.

motivate motivate.

17 February 2011

Sejak mukhtahir ini, saya spt mengabaikan pelajaran. Maybe terlalu penat bersukan menyebabkan minggu ni sy banyak sgt tidur, dlu mmg selalu tidur but because of new sem and i have to struggle kalau nak menjejak kaki ke UK.

melihat sahabat2 yang baru fly ke aussie, snap pic lawa2 kat sana membuatkan sy tersedar dr keletihan.. dilah force to study, letih mcm mne pun u have to study! kate nak belajar kat UK.

congrats to some of our friends, batch aussie yg sudah menjejaki kakinye di bumi oz. dan juga yg bakal naik flight pada awl pagi esok. ohh, ikutkan hati mahu saja saya menghantar mereka. kongsi kegembiraan dan kenervousan fly. Insya-Allah,biiznillah.. the day will come to me too :D amin!

Ya ALLAH, berilah ketenangan dalam hatiku dalam mempelajari Ilmu-Mu. Jauhkanlah ak dari sifat pembenci. Ya ALLAH, lapangkanlah dadaku dalam menimba Ilmu-Mu.

I LOVE TO STUDY. SAYA SUKA BELAJAR. dan SAYA TAK MALU BELAJAR!

akhir kalam, doakan sy berjaya fly~ he3 :P

argon,argon..argon!!

12 February 2011

Assalamualaikum~
KARNIVAL SUKAN MICET
karnival yang amat ditunggu-tunggukan oleh org yg mmpunyai semangat kesukanan yg tinggi,he3. berlangsung selama 2 minggu dan HANYA pada hujung minggu sahaja. acara yang dipertandingkan ialah, pingpong,badminton,ragbi,sepak takraw,netball dan banyak lagi.

dan acara yang saya masuk adalah, pingpong dan netball. pingpong da lawan, and pihak perempuan secara beregu kalah.he2,Akan tetapi, disbbkan kami main team..team laki menang 2.jd overall dapat JUARA.Alhamdulillah. perlawanan amat best sekali. saya puas hati! wlpn adelah sedikit kecewa time kalah, tp adat permainan, ada menang ada kalah. bak kata one of pihak lawan supporter,"kalau semua nak menang, sapa yang nak kalah" hee :D

but the next game is netball, yg akan berlangsung pada next saturday maybe. setakat ni trun men everyday netball,except sabtu ahad.jgn terkejut nnt hilang 5kg bak kata ummi. haahaha!yeay~

AZANAM SHAH'S CUP!

ARGON,GO GO GO!!



my return.

02 February 2011

Assalamualaikum pembuka bicara,

Tak tahu da berape lame kite biarkan blog ni berkarat, yg penting bukan sethn. banyak cerita yg ketinggalan disbbkan ketiadaan internet di micet [bukan salah internet kat micet,tp laptop yg nenong]

rusuhan di mesir, mule2 dgr2 jer.. kawan2 kat sane cerita. tp igtkan dorang macam ok kot, takde hal sgt. rusuhan biase jer. tp when my mom call me,and then ask " Dila,kol tak mak kawan2 dila yg study kat mesir? ape cerita dieorg? brpe ramai kawan dila kat mesir? nasib baik dlu dila tak pegi mesir.."

struck like a lightning, aah.. ramai kawan2 kite kat mesir, kenapa tak terpikir pun keadaan dorang mcm mne. teruk nya kt sbg sahabt. after that, kegusaran and kerisauan melanda.. macam mana keadaan dorang kat mesir.. line tenet and call kne sekat. sbg shabt pun da risau, apetah lagi family2 yg dr mereka bby lg yg menjaga mereka. Semoga mereka berada dalam keadaan selamat.

ya... begitu ramai kawan2ku di mesir. Ya ALLAH,selamatkanlah mereka..dan muslim n muslimat yg lain. bagi lah jihad mereka mmbuahkan hasil. Jatuhkanlah mubarak yg menjadi duri dalam daging kpd umat islam.

.............................

keadaan di micet begitu sibuk sekali, this second sem really like studying for me. hope i can get through this.. tido plg lewat pkl lima.bukan lima ptg tau. lima pagi! sllu pkl dua. kadang2 pkl 1.. jarang2 pukul 12. petang2 trun men netball, but i like it. lame da tak men netball. dok micet this second sem ni mmg lepas gian habisla. nnt bulan due.. eh silap. da masuk bulan due.. ade karnival sukan micet.

bagi org yg mmpunyai smgt kesukanan yang kuat spt sy.. karnival inilah yg amat ditunggu2kan! yeah~^^.