kami di bukit cerakah. part 1

02 January 2011

This post khas for FIQASH aka nursyafiqahasshuri!^^

Let me talk about our beloved friends,first of all ikut plan.. mira amek kite pukul 10 pg. then kite pun bersiap-siap and menunggu mira di rumah kite, FYI..mira da pandai bawak kete. die yg drive-drive and bawak sume org, takdela sume. die pick up ecah and nur sekali.

heheee :D macam biase, aishah kan suke bangun lewat. janji dgn mira pkl 950, tp time tu die baru nak mandi. and macam biase mira kan bile die da kata laut,lautla jadinyaa.. jd ecah kenela pegi samttaj jer and mira pickup kat sana. nur lak die dari seremban, kiteorg pick up die dkt ktm subang jaya. :D:D:D di awal awal pg..

mule-mule igtkn kiteorg lambat. rupenye kiteorg diantara orang yg awal :)). and then shakirah dtg, pastu nadia datang.. ruperupenye nadia da lame smpi, tp tggu dalam kete.=.="
jd seterusnya, kami menunggu rombongan dari fit pule. fit tgh menunggu sir sambil membelii makanan KFC utk kami makan~^^

jadi fiqah, u shud know spe yg dtg. yg dtg kite,mira,nur,ecah,shak,nadia,fit,sir and adik fit hidayah..huhu~^^>.<~

ok di awal rancangan, sume mahu cycling.. tapi ramai sgt menunggu sbb ade explorace and ssh nak cycling smbil bawak bucket.mahu picnic la katekan~ jadi a few of us termasuklah kite naek bas..yg len sume nek basikal. jadi turunlah kami di pit stop yg kami janji utk bertemu, tapi tak igt dimana. turun-turun kene jalan skit, then tmpt tu takde org lgsg.. just
ade pakcik jaga dok dlm bilik jer.

tapi adelah satu makhluk Allah, yang kami panggil babun. rasenye babunlaa..and bukan monyet. sbb berwarna merah :) tahutahula ape yg warna merah tu.. mule2 nampak yg kecik jer, terkejut gak kite mule2 sbb time tu bru nak bukak2 maknn and nak makan skit. tgk2 mcm ade babun menghampiri. menggelabah sume org.

bersandar jap kat tiang tu, malas nak layan babun kecik tu.. ala kecik jer. tak heran. hihi, tgk tgk bapak babun pulak datang.. and makin lama makin dekat! kt mule-mule tak thu nak berganjak ke tak, then bile dtg dkt lagi kiteorg pun berganjak la. nasib baik kiteorg lari.. kalo tak die mmg dtg dekat la.. ITULAH DIE KISAH BABUN DI BUKIT CERAKAH.

after that, kite berjmpe dkt taman cendawan.. piknik kat sana. makan la KFC. naik menara yg tinggi and bile nak turun curam gilerr.. kaki kite da menggeletar da naek mnde tuh! then then pergi rumah bermusim la,sejuk sejuk! sume org poyo2 bawak pashmina laa. sweater laa.. kite lak bawak glove! haha acting betul2 die oversea. muahaaha.

amik gambar-amikgambar.. then baliklah kami, then kami sambung round-round di PAS. tp sir da kene balik. jadi di pas tu kami makan jerlaah.. mule mule nak men boling, tapi tak jadi..ramai yg mahu balik.

itulah kisahnye pikah! nnt kite upload gmbrnye pule yer~^^.

Share This Post

6 comments:

nurfarahashikin Says:

bestnyee kak dila !
haha. awal tahun lepas ade pegi. best !
naik basikal.
pastu tym makan tu kena kejar dengan beruk jugaaak. haha. scary je.

Adell Says:

huihh,, tak larat eden nek basikal. tak smpi 200-300 meter nek, da mengah. hihi. jalan kaki pun tak mengah cmtu. tu beruk ke babun eh?hahaha.

nurfarahashikin Says:

haha. memang. naik basikal tym naik bukit mmg penat. em, beruk kot. adik beradik monyet. hahaha

Anonymous Says:

ma!!!!!
syukran awi awi...
huhu.terharu~~
sebak plak tbe2..
:))

Adell Says:

huhu..syukran kite tahu, awi awi?
hihihi. special edition 4 u pikah!

Anonymous Says:

haha.awi tu mksdnye mcm jiddan.sangat2!
thnx ma..