I LOVE STUDY

17 January 2011

Keadaan micet tiada air, sedikit demi sedikit, dr satu blok pindah ke blok lain. peringatan pada diri sndri, lain kali bgn awal, mandi terus.. kan naya takde air. kenalh pergi dr Blok C ke Blok A. jauh tau tak. kena naik turun tangga. hohoho.

well, setakat ni.. pembelajaran kite ok. sbb baru start kelas, belum lg bg tutorial.
dah belajar engineering material,byk kena pahamkan dari graph2.. sama ada die brittle, or ductile, sama ada engineering stress-strain atau true stress-strain. and kena hafal byk formula baru and derive. best!

baru due kelas start, lagi stu subject is thermodynamics with Dr. Robert. baru belajar intro2.. spe yg menghasilkan law ini, bila? and ape die buat utk prove kan Law tersebut.

Sebenarnya, belajar ni mmg best.. banyak benda yang kite tak tahu,kite tahu. Dunia ni Luas, Orgnye pun ramai. Belajar menjadi tidak best ketika diri kita tidak ikhlas. kite belajar utk periksa, ketika ade exam je kite belajar. sbb tula akan rase tension,stress and malas utk belajar.

I LOVE STUDY! Saya SUKA belajar dan Saya Tidak MALU belajar!YEay!^^.

Share This Post

4 comments:

nurfarahashikin Says:

takde air?
sebab panas sangat eh kak dila?
penang panas gilaa. T.T
air dalam toilet dah jadi macam air suam. tak payah beli heater dah.

btw, td ade speaking test !
sedihh. susah.
carry mark ke dalam gaung lah alamatnya. sob sob.

izzati ellyani Says:

learning is continuous process. =D

Adell Says:

[shikin]

bukan sbb panas sgt, org micet nak basuh tangki air, but without notice. so macam kiteorg sume terkejut la. skang ni air masih kuning wlpn sudah dibasuh, tapi da ok sket la banding sblm ni. sblm ni air nescafe!

bestnye mandi air suam pg2!hehe
oohh,speaking test pun termsk dlm carry mark ker?

[kak zati]
sokong! learning is continuous process :D sampai tua kiteorg bljr, kenal madam elmi? beliau nak smbg Phd pulak.he3 bgus kan..

nurfarahashikin Says:

yeke. xpayah order nescafe dah. tadah je kat sink. haha

pagi2 takdala suam. bile tengahari, petang. memang masuk toilet, air sume suam. amek wudhu' pun dgn air tanki yang suam. haha.

a'a, finals ade speaking test. masuk carry mark. sob sob