ielts in the morning.

11 December 2010

ok,second part!
hhmm, dgn rase bersalah..kami terus meneruskan perjalanan pergi ke KL. MINTAK MAAF BG SUME TDP UK MICET, sbb sy anda tidak dpt breakfast murah murah di melaka. pergi KL sume berlapar. mengharapkn satu roti menjadi bekalan.ok lets start talking abt the real ietls.

LISTENING
mmg kene fokus habis, start je hilang fokus kemudiannye akan spoil. bile tertinggal, jgn pk abt that ques again. tgk soklan after terus. gune tenaga anda sepnuh daya JGN IGT soklan yg tak dpt jwb.

READING
woah! this is the hardest part ever. u know what. there were many questions that i cant complete in the last 1o minutes. akhirnya saye main hentam jer. tp hentam hentam kene la btol2 pk jwpn die yg plg sesuai. asalkan sume complete.
COMPLETE.

WRITING
this was actually i thought be the hardest one, but bile wat reading time ari tu jer..mmg reading overtook the writing. writing ques, part 1 die bg 2 graph.. abt ape? lupe. part 2. soklan ni je kite igt..
"does the disadvantage overweight the advantage" the main ques. pun da lupe.

SPEAKING
haa, ni sy igt sket2.. first of all dpt interviewer foreigner. tak egt nme. hhihi. agak cuak. menggelabah. da la masuk nak ddk tak muat,sempit![padahal diri badan besar] hahaha. dah dah speaking,speaking.. hhmm die tny basic question dlu. nama ape, hometown, ape yg nak ubah kat hometown, ape yg kite suke pasal hometown, ape yg kite sllu wat kat hometown. suke mkn ape time kecik2. skang ni suke lg tak makann tu.favourite animal..dll. tak egt ape lg. yg tu sume part 1.

then part 2. yg bahagian die bg pensil boleh take notes tu. dapat question pasal, ur favourite TV/RADIO PRESENTER. at first,oh what?? kt tgk drama jer. tak tau la pulak pasal tv tv n radio radio ni. pertamanya. sbb sy jarang dgr radio dan juga tgk mnde selain drama. akhirnyaa.. sy pun pilih.

-AZNIL HAJI ZAWAWI- [nama pun da salah]

part ni, mmg putar belit. sbb taktau nak ckp ap pasal aznil ni, serius putar belit! belit lidah trgkan pasal die nie.. sbb kite bukan thu sgt pasal aznil ni. kite pilih die sbb suke tgk cite TOM TOM BAK! yg tu je terlintas dalam masa 1 minit. then go on jelah.. membebel.membebel. bile dah tahu kite stray from the subject. ulang blk. itulah putar belit.

then habis sume selesai dan lega. sy happy da habis. teruk ke tak. abaikan. happy happy dlu. nnt bile kene repeat bru pk blk. so pgla dak2 perempuan micet ke genting dan sy blk rumah golek golek.

oh lupe. my date of ielts 27 NOVEMBER 2010.

Share This Post

3 comments:

nurfarahashikin Says:
This comment has been removed by the author.
Adell Says:

haha. boleh pulak nhgantuk. cbe la time ielts nnt.takkan ngantuk nye! hihi. sbb nak kejar masa.

jgnla cmtu.. try dlu. belum cbe belum thu. kte pun terkejut ni pass.hihi

nurfarahashikin Says:

haha. time betul2 punye tak zombie kot. kot la. alaa, nak terkejut pass jugak bile tym kite nt. sob sob.

ya Razzaq, bantulah hambaMu ini. :'(