four season

30 December 2010

saya belum mandi, tapi sudah post di awal-awal pagi. jangan ikutye.. pergi mandi dlu pastu baru post. tp yg penting sy sudah basuh muka and gosok gigi. anda sudahh?itu ialah civilization! haha. owh agenda yang paling saya tak sabar esok ialah...
jeng.. jeng.. jeng! nak pergi bukit cerakah! with my samttajmates. hihihi. hhmm. kami bercadang mahu pergi cycling and buat photoshotting, eventhough saya just gune camera handphone,disbbkan takde camera sendiri and camera family kakak saya sudah rembat!

tak sabarnye nak pi esok, nak masuk umah musim. skang musim winter kan?? sejuk tak? sejuk tak?? kene pakai baju tebal-tebal ker?? hihihi. extreme betul. the first musim yang saya suka is... WINTER!


disebabkan tak pernah rasela, saya suke sgt season ni. tapi taktahula akan datang macam mana. disebabkan Malaysia mempunyai cuaca panas dan lembap. jadi tidak adelah season ni.and the second season i like is...AUTUMN!


Even time ni,bunga-bunga mula menguning and akan jatuh satu persatu.. tapi that scene look nice to me, tapi kan.. kadang-kadang kat Malaysia ade jugak macam nie..hihi. cantik tau~MALAYSIA BOLEH! and the third season is..SPRING!


time ni bunga-bunga akan mengembang, dan menyerlah kecantikkannya.. sakurasakuradesu!! teringin nak tgk bunga sakura,real punya..cantik.

and the last is SUMMER. disbbkan malaysia mmpunyai cuaca ini sepanjang masa, jadi.. dah selalu rase. hihi.tapi saya bersyukur,sbb kadang-kadang saya nampak juga scene macam ni..




jadi semua season, mmg cantik-cantik belaka. takde satu pun yang kurang, itulah ciptaan ALLAH SWT. betapa besarnya kuasa die dr panas ke sejuk, dari berbunga ke luruh then berbunga balik. Ya Allah, kalau ade peluang saya akan tangkap gambar-gambar pemandangan yang indah ni. Tp belum bile camera sendri lg, nak beli.. tp camera ape yg bestnye eh?DSLR? hahaha. ade cadangan x?

Saya mahu beli camera and ambil gambar banyak-banyak and tersangatla banyak. :))

Share This Post

6 comments:

_NORFITRAH_ Says:

hehe...dila asenye kt bukit cerekah tu xde la snow cm dlm gamba tu..hehe
tp still kne pakai bju tebal2 tau..heh
sejuk~~ (:

Monkey D. Lutfi Says:

kalau mesir yg x snow ni pon da sejok cam ape kak, haha

Adell Says:

to fit :
hihi,takpe..saya tak mengharap sgt dkt musim buatan manusia. cukuplah merasa kesejukkan dier. saya suke sejuk! macam duduk dlm aircond :)

to lutfi :
bestnye rase sejuk! nak juge merase kesejukkan tu, tp kite pernah jgk dgr org cite psal kesejukkan di mesir. hihi. tgk gambar2 org kat mesir semua pakai baju tebal-tebal.

nurfarahashikin Says:

head limit(kepala batas) ade winter ! ;p
hahaha.

Adell Says:

huhu. kite pernah dgr headlimit tu,sbb ade org gune email tu disbbkn die budak mrsm kepala batas. ade winter ker?? siokknye.. cmne tu?o.0?

Anonymous Says:

btolma,sjok kat cnii.ma,sape lg g sane?nt upload gamba2 byk2.bole kte tgk.huhu

-fiqash-