sy mmg seorang yg rajin belajar :)

14 November 2010

Alhamdulillah, sekarang mak kite da boleh masuk keja. tp kesian mak, dah takde mase rehat da, xle lepak2 baring kat umah daa..huhu,chayok2 mak![wlpn mak xbce blog anaknya] Mahu berehat dr read notes2 bio yg mmg terlalu "sedikit" tu,just done with microbial growth. kalo nak bg bacteria membiak pun ade care2nye jugak tau! bacteria tu pun ngada2 gak, byk gak chemical2 requirement yg diperlukan oleh bacteria, die nak carbonla, nitrogen,phosphorus,sulphur, trace element [iron,zinc],magnesium,calcium...dan byk lagilah die makan! ish2. pastu kalo nak pilih tempat,kene ikut dielaaa.. nak temperature bpe, osmotic pressure mcm mne,ph brpe.. senang kata kene layan macam anak raja. haih =.=".

moh,moh la tgk keadaan menghadapi last paper.apabila budak engine belajar biology :))

-meja study-


-katil anak dara (p/s:itu bukan bju,seluar n tudung sy)


-tatapan microbial growth!(tak buke FB pun,for biology)-

Ya Allah,kau permudahkanlah kami menjawab soalan2 biology pada esok hari.Amin!Pray for us ;]~

Share This Post

2 comments:

nurfarahashikin Says:

kak dila boleh !
i believe you can.
insyaAllah. :)

Adell Says:

thanks. da lps da.. n lps paper tros out pegi HUHAHUHA. lpskn segala ketensionan.