tackle.tackle?

31 October 2010

Assalamualaikum,
i just came back from going out with fara shakina~^^.
ehem2, thanks to her.. teman kite shopping di mydin.
membeli stok2 mknn for study week. muahaha!
(malas nak kuar pi cafe, tp rsenya kuar jgk^^)

tp tak puas kuar dgn fara,
skjp jer.. byk lg blom wat and cite.
yg wat tu awk tahula fara kan :) he3

ehm, time kuar td..ckp dgn ayah
kuar dgn boyfriend,then ayah kite tu pun percayelah
otw die anta kite pi subang parade
utk berjumpa "boyfriend" kt tuh..

abah: jmpe boyfriend mane?
kite: eh abah ni, percaye pulak..mane ader boyfriend.
yelah,kalo boyfriend pun,boyfriend perempuan.he3
abah: adila skang kene pandai tackle.. (my reaction..OMG O.0")
kite: hahaha,ade pulak abah ni.
abah: yelah skang ni perempuan pun kene carik laki, kdg2 laki pun ade ego die..
lg2la yg ensem ni..mcm abah dlu (hahaha!yelah2 mmg ensem pun)
lelaki suke perempuan concern psl die, so kene la tunjuk amik berat..
kite: so abah nak ala hipokrit la amik berat pasal die,he3
abah: takdelah,lelaki ni suke perempuan yg amik berat. kalo org len tak igt,
tp kalo die alone je igt..mcm tula.. walaupun tak cantik,tp kalo amik berat
pun da blh suke..
kite: ooohh!! abah nak kate ala tak cantik la ni..hahaha
abah: bukan mcm tu..

dan perbualan msuk,ke zaman lama die. xyahlah cite di sini. itu hidup ayah kite~
tp conclusionnye, ayah kite soh tackle..
ade ke?? no way.. nak ckp dgn laki pun ssh =.="
biarlah,kalo dah jodoh tak kemana..kan3?

my happy day

29 October 2010

Assalamualaikum,
today Prof dr Sheffield dtg,satu name Martin, stu lg tak thu,
sbb msk2 die tak perkenalkan diri dulu.. terus mmberi advice
how to survive in Uk nnt. BYk input yg dapt from both of them,
and i have fun hearing them talking. boleh difahami.huhu
and byk menguji diri kite.what they want to say is..
"Be BRAVE,SPEAK OUT..and dont hiding!"
itulah ringkasannye, drp one hour lbh..huhu
but sedikit sebyk,menyuntik jugak la smgt dlm diri ini.
utk be brave and speak out. sptmne sblm ni,
kite pernah tulis abt speak up and be brave.
-click here-

and today,
also the most excited day in this week.
dpt present from entering quiz and writing in micet.
dapat kamus dwibahasa!
Alhamdulillah!
mmg bahagia,
sbb tula yg kt hrp2kn.
and also..
saya blk rumah,jmpe family..
yg tak bahagianye..apabila..

kaklong : Adilah, asal ak tgk ko semakin...
Kite : Gemuk..ak tau. ak pun perasan, adoi=,="



xde keje.

04 October 2010

kite betul2 tak sukelah font dkt blog kite ni. Xtahu mcm mne nak tukar, ttbe je jd besar and bold..padahal tak buat mcm tu pun. What happen lately?

Hmm, first of all..exam IELTS dah dicptkn, after final then ade IELTS. terkejut la jgk tp on the bright side, nt cuti tak payah la pikir pasal IELTS da...itupun if pass la :) Semoga aku and kwnku pass dalam IELTS.AMIN!

Secondly,I have plan many things. But takthu la ikut tak plan ni, utk bbrpe hari trials..
xmenjadi langsung! tak ikut plannye..huhu.What are the plan? Only Allah and I know.Semoga hari demi hari,sedikit demi sedikit..kite akan mengikuti plan tuh.

Thirdly, hearing abt friends getting engaged buat kite rse 'semcm' je selain rse happy for her la.haha but kite taknak ade ape2 perasaan dkt other gender slgi belum tiba masanya. smge keadaan ini kekal.

Lastly, now on 5th october 2010 at 3.34 a.m and i cant sleep.=.=" nak tidolaaaahh! ade kelas pg niiiii..

to AWAK

hey AWAK :) terime kasih sebab call saye.
hampir sejam and line kat melaka ni asyik putus2.
tp AWAK tetap terus call sy.
AWAK penah ckp dlu, Allah sudah tetapkan segala utk umatNya.
Yg pasti itu terbaik utk mereka,tiada ujian yang tidak dpt ditempuhi
jika kite betul2 beriman dgnNYa.
jd AWAK belajar la bersungguh2,
kerana itu ketetapan ALLAH utk AWAK.
sy yakin AWAK boleh.
kepada AWAK, hny AWAK shj yang thu spe AWAK.
jge bocorkan rahsie identiti AWAKyer, nt lepas ni
sy boleh pos pasal AWAK tanpa org len thu.


p/s :AWAK ni perempuannye, jgn timbul kontroversi pula eh fara!