indicator.

30 August 2010

after for hours burn in the midnight oil [betulke idiom ni?haha.taram saja!]
akhirnye sy tidak juga sempat utk menyiapkan 2000 thousands word.
setakat ni my utmost limit only 1000+,huhu.
tp sbg pulangan now i more like to do essay in microsof words 2007.
thanks to the thesaurus i know more new words. hehe.
and of course to Allah and those who support me till end esp shima and wawa [bkn dorang bce pon]~huhu.

time2 doing essay i still FB-ing,
and i saw quote from my friend's page.

"utk mencari lelaki yang soleh adalah di awal waktu,
utk mencari wanita yang solehah adalah di saf pertama jemaah."

but what do i think is..

"utk mencari lelaki yang soleh adalah yg selalu berjemaah di surau,
utk mencari wanita yang solehah adalah di awal waktu"

but different org different indicatorlah. However, hny Allah shj yg thu tahap keimanan seseorang itu and setiap prkre yg kite fkr xsmstinye betul kan?

but from my indicator tu sy exclude lah dlm wanita solehah,
sbb sy still tidak solat di awal waktu.
mmg tidak baik buke pekung sendri tp setakat ni yg baca
semua org yg rapat dgn kite kecuali yg anonymous followerla.
so dorang tahu siapa saya. jd tolonglah kalo ketika itu sy dalam keadaan lalai,
tegurlah sy. setiap manusia perlu teguran wlpn betapa hebatnya die.




MENGUMPAT KANG!

28 August 2010

tetibe rse nak ckp ayat.
"im fed up, so shut up!"
mcm sedap jer ayat tu.haha.
tp semcm ksr kalo disbutkn dihadapan org.
jd care terbaiknye ialah dgn bercakap sendiri.huho~

hmm talking about berckp sndri..
sometimes its like a habit.
best jgak ckp sorang2..boleh calm dri sndri.
bandingkn kalo kite tgh "GERAM GITU" time tu.. then rse
mcm nak membebel jer..pstu ckp dpn org.
tak nt dikire mengumpat?
baeklah ak ckp sorang or dlm hati dr tambah dosa.
or just shut up.

tp bercakap sorang boleh menenangkn diri.
sama sprti konsep doa.
takde siapa dgr doa kite.
tp kite tahu yg Allah sentiasa dgr doa kite
kite ckp kuat ke,perlahan ke..still DIA dgr.
jd even kite nak mengumpat bdk tu tp takde spe dgr
kite kene igt yg Allah tu MAHA Mendgr..
Dia dgr segala ape yg kite pkr,
and segala ape yg kite ckp.
xde ape yg kite boleh sembunyi dr Dia.
jd,tidak ke kite rse malu bila kite mengumpat org?
berfikir bukan2?
sbb DIA sentiasa mengetahui and mndgr.

disbbkan kite juga manusia biasa,bkn seorg maksum
tidak terlps jugk dr perkara ni.
dah cuba sedaya upaya utk tahan diri dr mengumpat
tp kdg2 terlepas jgk
wlpn kdg2 tak melepas dpn org
tp just dlm hati kite mcm "mengumpat" die
tak rse mcm dlm hati ade Longkang ke?[ayat ika]

"Ya Allah Ya Tuhanku,kau kurniakanlah ak dgn hati yang jernih
dan tidak sekali2 timbulnye penyakit hati dlm diriku ini,amin."

so if anyone,TTbe TERsuddenly TERbce post kali ini.
tolonglah nhst sy yg jahat ini.